Varje lotteri innehar en förteckning utav don som är bra att göra och vissa har saker som man inte skall göra.

“Köp inte i denna närbutik, ” skulle vissa kunna råda.

“Satsa på dessa nummer när det är den här tiden på månaden”, skulla övriga råda.

Även om flera av dessa “tips” till enorm del bygger på spekulation och vidskepelse, är det några mycket praktiska saker för dig att tänka på när man lirar på lotto.

Har man tid kvar att njuta utav dina vinster?

De större lotterier innehar ett par val – ett fixerad summa eller 20 – till 30-års livränta – när man hävdar din jackpot.

Detta innefattar för de större spelföretagen, men beakta ej samtliga.

En del har blott möjligheten till livränta

Så vid spel på lotto med de riktigt stora vinsterna se till att du innehar tillräckligt med år kvar i livet att njuta utav din slantar.

Ta exempelvis fallet med Louise, en pensionerad servitris.

Vid (då) 94 års ålder, kan man knappast förvänta sig att hon skulle kunna vänta de 20 år som fordrades för hela hennes $ 5. 600. 000 jackpot skulle hinna betalas ut i form av livränta.

Hon startade ett mål för att få spelföretaget (som råkade vara statens eget) att betala hela summan i förskott, men domaren dömde dän henne.

Om man tänker vinna de stora pengarna, se blott till att du har tid att göra det bästa av dem. Klicka här för mer info

Förespegla inte dina Vinster till någon

Detta innefattar om man innehar vunnit något lotteri, oavsett om det är en avdelning 7 pris i Australian Oz Lotto alternativt någon annan jackpott.

Det borde inte anlända som en överraskning för dig när familj samt “vänner” abrupt kommer krypande när din oväntade jättevinst blir bekant.

Men detta betyder inte att man ska gå runt och pantsätta dina pengar till dem, oavsett hurdan liten antal det kan röra sej om.

Jackpottvinnaren Keith Bryce lärde sej denna läxa den strikta vägen.

Strax efter han hävdat sin vinst, gav han $ 10. 000 var till sin mamma och syskon, tillsammans med ett försäkran om mer framöver.

Tre år sedan ha vunnit, är Bryce nästan pank och tillbaka i jobb som han slutade när miljontals dollar rann in.

Man kan lätt hamna i samma historia om man lovar dina slantar till kompisar samt släktingar.

Var aktsam med att spendera för mycket

En sak man ej får glömma är att du kommer antagligen att betala skatt på dina vinster från lotteriet.

Din jackpott kan komma att bli mer förbannelse än välsignelse om det visar sig att man innehar spenderat allt samt därmed innehar kvar att betala hundratusentals dollar i skatt som du ej längre innehar.

Samhället heller skatemyndigheterna tittar på ej heller mellan fingrarna alternativt är i synnerhet välvilliga mot tidigare lotteri besegrare som innehar gjort av med samtliga sina slantar samt är tillbaka i fattighuset.

Så är fallet med Michael Carroll som vann $ 15. 400. 000 på British National Lottery.

Han spenderade snabbt det på lyxbilar samt smycken.

En verklighetsbaserad berättar historien om hur Carroll, nu nästan pank, behöver pantsätta sina don blott för att kunna behålla något av all den lyx han inhandlat.

Förut Lotto miljonärer hävdar att vinna en jackpott är ett bra chans att experimentera nya saker samt ge livet i en ny håll.

Om du innehar turen att vinna en jackpott, kom blott ihåg att det är något du kan njuta utav resten utav ditt liv samt inte bara för de annalkande 365 dagarna.