Det har blivit allt mer vanligare att personer köper skraplotter via internet. Många är vi som älskar att skrapa lotter, testa vår lycka för en billig penning och hålla römmen om ekonomisk oberoende livfull. Samtliga kanske inte skrapar lotter i förväntan om att kamma hem högsta vinsten, men det är helt klart något vi är flera som drömmer om. Speltips skrap: Klicka på denna länk.

Triss är vår mest välkända skraplott, men på senare år har det dykt upp allt fler. Tialotten är idag även omtyckt, man vinner inte lika stora summor, men insatssumman är å andra sidan också lägre. De flesta av oss kan klara sig utan någon tia i veckan för att hålla drömmen levande.

När man spelar trisslotter på traditionellt sätt så handlar man främst en lott eller två (alternativt fem!) hos sitt närliggande spelombud. En del skrapar lotterna på stående fot medan andra hellre suger på karamellen och i det närmaste utför en ringa högtidlig procedur vid skrapningen. En del skrapar rutorna med omsorg en för en tills allt av det översta skrapskiktet är borta, andra skrapar fram siffrorna i ett kör för att så kvickt som möjligt få reda på om man har fått en vinstlott eller en nitlott.

När man köper sin skraplott på nätet så missar man själva skrapandet, datorn gör jobbet åt en. Men man kan fortfarande välja hur man önskar skrapa fram sina rutor – en och en, eller allting på en gång. Man slipper dessutom sitta och titta igenom sina rutor för att upptäcka en eventuell vinst, datorn meddelar en om man vann.

Man kan köpa skraplotter online genom ett flertal spelsajter, t ex svenskaspel.se (här finner man t ex Triss skrap), svenskalotter.com samt lyckoskrapet.com. Det finns hur många annorlunda sorters skraplotter som helst och man gör klokt i att betrakta vinstodds, vinstplan och – såklart – lottpris innan man ska spela skraplotter på nätet.

När man drömmer om ett liv utan ekonomisk kamp så är det lätt hänt att man skapar sig en rutin att skrapa lotter. Är man aningen old school så kanske man uppskattar ritualen att gå ner till spelombuden en viss veckodag och inhandla ett förutbestämt antal skraplotter. Man utför sin skrapningsritual – hur den än ser ut – och hoppas att det en vacker dag kommer att skänka högsta vinsten, eller åtminstone skapligt mycket pengar.

För modernare personer är det smidigt att ha tillgång till sin skraplott online, man loggar in på sitt spelkonto och handlar sina lotter där, man undgår lämna hemmet och i fall att man vinner så har man redan organiserat för sig gällande utbetalningar osv.

När det gäller vilken variant av spelande som helst så är det viktigt att man har kontroll på sig själv, att lägga ut småsummor på lotter samt betting verkar harmlöst, men om speldjävulen får ett grepp om en så blir småsummor fort stora summor och den onda cirkel uppstår när man alltid tänker att det är just kommande lott eller spelrunda som består av storvinsten. Många människor går i spelfällan och får besvärliga problem – både ur ett ekonomiskt och psykologiskt perspektiv – med att ta sig ur beroendet.

Att handla en skraplott online ibland är självklart ingen fara och att använda en avlagd spelsumma per vecka är en god idé för att hålla koll på sina spelutgifter.