Från början hade man Svenska Spels lottodragningar endast på lördag, men numer är lotto onsdag lika väletablerat i de svenska lottospelarnas hjärtan. Efter jobbet på onsdagen är det vanligt att man piper in till sitt spelombud för att satsa på en lottorad alternativt ett par, spelstopp infaller kl. 17.15 så de flesta med ordinarie arbetstider hinner absolut. Resultatet för lotto onsdag presenteras i TV-apparat 4 kl. 18.25.

Svenska Spels Lottoresultat onsdag och lördag finns HÄR.

Svenska Spel lanserade LOTTO år 1980 samt idag är det ihop med Keno det populäraste spel i utbudet. Lotto inbringar flera miljarder kronor till staten var år. Lotto har utvecklats en del sedan starten för över 30 år sedan och idag finns det möjlighet att förena sin Lottorad med en Jokerrad som i sin tur ger en möjlighet på Drömvinsten. Drömvinsten är en sorts lottojackpot som kan ge flera miljoner i vinstpengar, den största hittills gav en individuell vinnare 215 miljoner kronor. Nu händer detta väldigt sällan, den som alltid vill spela om riktigt stora jackpottar kan spela hos börsnoterade Oz Lotto i Australien. Via Internet. Jag har precis satsat 4 rader för just idag är det en jackpott på 30 miljoner AU dollar. Ge turens en chans som Gert Gambell skriver på sin sajt.


Oz Lotto resultat behöver man inte sitta och rätta, det kommer hem via e-post, mycket bekvämt. Klicka på bilden och spela 2 rader helt gratis.

Lotto fungerar som så att man väljer ut 7 nummer emellan 1-35 och ju fler rätt man har, desto större möjlighet har man på avans. Får man alla rätt så vinner man i bestämmelse en bastant belopp samt har man dessutom minst två rätt på Jokern så kammar man bo Drömvinsten. Över hundra personer blir miljonärer varje år på Lotto, men den verkliga vinnaren är givetvis Svenska Spel som drar in enorma summor på alla nitrader.

Det här med att spela på lotto alternativt andra spel är något som de flesta har en förhållande till och i många fall kan det vara riktigt förrädiskt. Media målar opp en foto av att vinnarna är många, men nämner inte förlorarna. De riktiga förlorarna är de som fastnar i spelberoende och som följd får allvarliga sociala och ekonomiska bekymmer. För var vinnare av storvinsterna finns det hundratusentals förlorare och många av de där känner att det nästa gång egentligen är exakt de som kommer att kamma hem den där stora summan som ska föreslå gottgörelse på problemen alternativt betala den där drömbilen man alltid önskat sig.

Många klarar dock av att hålla sitt spelande i rimliga gränser, de sätter ofta upp en bestämd spelsumma att spela för var månad samt tittar på sitt spelande mer som ett dramatisk inslag i vardagen än som ett sätt att förvärva pengar. Sedan man började framföra lottoresultat också på onsdagar så finns det numer två spänningstillfällen i veckan – lördagar samt onsdagar. Man kan spela lotto framåt i tiden och ha samma rad varje vecka, mycket praktiskt.

Somliga har sitt spelande som en sakral ceremoni, medans andra är mer avslappnade samt lirar lite alltemellanåt när lusten faller på alternativt man kanske upplever att man får ett turtecken. Särskilt i vissa länder är lottospelade forte kopplat till turtecken, alltså signaler man tycker sig få ”från ovan” på att man är extra tursam just idag. Det kan handla om att man t ex hittar en hundrakronorssedel på marken.

Ett litet antal spelar i grupp samt har spelandet som en social evenemang, i somliga fall delar man till och med på spelraderna och delar eventuella vinstsummor. För andra är lottospelandet en högst personlig affär ohöljd av en antal rituella idéer, som att man måste kryssa i sina nummer med en särskild skrivdon eller använda sig av särskilda turnummer. Minsta abnormitet kan förstöra denna persons spelupplevelse. Klicka Här för mer info

Lotto lördag och lotto onsdag funkar absolut likadant, men med olika dragningstider.