TV4s dragningar av veckans resultat lotto sänds kl. 19.55 varje lördag, antingen i huvudkanalen alternativt i TV7. Denna kanal och tid har varit bestående under alla de år som lotto har existerat. På senare år dras veckans lotto resultat också på onsdagar, men då kl. 18.25.

Svenska Spels Lottoresultat finns HÄR.

Svenska spels lotto har existerat sedan 1980 och har blivit svenskarnas i särklass mest omtyckta spel. Man behöver inte uppdatera sig om ett odds eller lära sig vilka hästar, lag alternativt sportutövare som är i aptitlig form inför årets tävlingar. Man spelar på slumpmässigt dragna nummer och hoppas på tur. Samtidigt är där fler spänningsmoment i lotto än i t ex skraplotter, som man ju kan skrapa direkt samt sedan dumpa i soporna. Spänningen man får där varar i värsta fall inte mer än i ett litet antal minuter. Vill Du veta mer Klicka Här

En lottorad fyller man i, antingen för hand inne hos ett spelombud, alternativt online genom någon spelsajt. Tillvägagångssättet för de annorlunda metoderna skiljer sig till ganska mycket samt olika metoder har olika sorters fan. De som har spelat lotto i många år samt gör det lite pga bruk samt trygghet, väljer inte bort stunden inne hos sitt spelombud i första taget. Ofta ser man en liten flock gubbar med hatt på sig inne hos spelombudet var onsdag och lördag bums innan spelstopp. De sitter kanske där med en bägare fika och någon god bakelse medan de med omtanke fyller i sin lottorad. Siffrorna har de antagligen funderat ut under veckan som gått, alternativt så hittar de på kombinationen å stående fot. Alla har sina egna ritualer när det kommer till lottospel samt spel i övrigt.

Den mer bekväme lottospelaren slår sig ned framför datorn när suget efter att skicka in en lottorad slår till, även internetspelarna har ritualer, men i mindre utsträckning än ombudsspelarna. Man kan fylla i och avsända in sin lottorad när man vill fram till spelstopp som infaller kl. 15.15 på onsdagar och 17.45 på lördagar. Lotto lördag resultat samt lotto onsdag resultat kan man sedan antingen se på TVn eller, om man skulle missa sändningen på internet.

Är man del i en familj som har det som hävd att spela å lotto var vecka, antagligen på onsdag för att smaksätta arbetsveckan lite, eller på lördag för att fira veckoslutet, så brukar presentationen av resultat lotto vara en av veckans höjdpunkter. I de flesta fall har man spelat ett förutbestämt mängd lottorader, kanske en rad per familjemedlem, och alla sitter tillsammans hemma i tevesoffan för att se boll för kula lockas ur dragningstumlaren. Att avskilja sådan spänning med sina närmaste är fantastiskt samt bara det gör det värt att satsa på lotto.

Motsatsen till detta händelse är den ensamme spelare som bara spelar på lotto för att någon dag kamma hem lotto jackpott. Denna jackpott kallas drömvinsten samt utdelar när man får alla rätt på lotto samt samtidigt lyckas träffa rätt på Jokern. Summan man får igenom drömvinsten är på minst 75 miljoner kronor.

Genom Internet kan man numera spela på börsnoterade Oz Lotto som får Svenska Spels jackpottar att se löjligt små ut. Man kan också spela framåt i tiden och får mejl när det är jättejackpottar på gång så man kan satsa en rad extra.


Oz Lotto resultat behöver man inte sitta och rätta, det kommer hem via e-post, mycket bekvämt. Klicka på bilden och spela 2 rader helt gratis.

Den som står i teverutan vid var beskrivning av resultat lotto är TV4s Ulrica Bengtsson.