Lotto resultat är ett populärt teveprogram ur TV4s tablå. Dragningarna från veckans lottospel sker på lotto lördag kl. 19.55 samt onsdag kl. 18.25 då hundratusentals folk sitter beredda med sin kupong i hopp om att vinna på lotto.

Lotto är en mycket omtyckt spelform från Svenska Spel, faktum är att det är Lotto som i kombination med andra nummerspel som Keno, som drar in mest pengar i omsättning av alla spel. Möjligen är det för att lotto är ett väldigt kravlöst spel som inte kräver ett litet antal kunskaper hos spelaren för att förbättra hans alternativt hennes odds. Det ska blott enormt mycket tur till för att man ska inbringa en vinst värd att ange.

Om man spelar på lotto så kan man ibland samtidigt spela på Jokern samt därmed ha möjlighet att vinna lotto jackpot – eller Drömvinsten, som den kallas. Drömvinsten skänker alltid en enskild lirare vinstbelopp på över 75 miljoner kronor. Det är väl snålt när man skall ha både ett lottnummer och en lottorad på samma gång. Därför spelar allt fler på börsnoterade Oz Lotto i US i stället med jättelika jackpottar i AU-dollar.


Oz Lotto resultat behöver man inte sitta och rätta, det kommer hem via e-post, mycket bekvämt. Klicka på bilden och spela 2 rader helt gratis.

Vad är det då som gör att så många älskar att spela på lotto? Främst samt framförallt finns det nog en djup önskan i de flesta av oss att plötsligt få en stor mängd pengar, utan större insats eller möda. Somliga är mer optimistiska än andra och många tror att de bär på tur som en fin dag kommer att slå till. Uttrycket ”spelar man inte så vinner man inte” berättigar också många spelares rutin för de där själva och för andra. Att statistiken tydligt meddelar att det är knapp möjlighet att faktiskt vinna något av tillräckligt värde bryr de flesta sig inte om. Kanska skall man som proffspelaren Gert gambell säger: Ge Turen En Chans.

De som spelar på lotto sedan många år tillbaka har förmodligen strikta procedurer kring sitt spelande. Antagligen avsätter de en viss belopp per månad som får gå till spel. Eller spelar samma rader varje vecka, år efter år. Mer info: På denna sajten

Man kan idag gå tillväga på en del annorlunda sätt för att spela å lotto. Antingen gör man på gammeldags vis och knallar ner till sitt spelombud, beställer en kaffe samt en kaka och sätter sig på en stol för att i lugn samt ro och med begrundan fylla i sin lottorad. Sedan betalar man samt går tillbaka och väntar på lotto onsdag resultat eller lotto lördag resultat, beroende på vilken veckodag man är på. Denna ritual följs av många svenska, särskilt lite äldre och bryts inte för mycket i världen.

Internet har betytt mycket. Oz Lotto har satt press på Svenska Spel som en dag bara måste ge mer tillbaka till spelarna. Men framför allt kan man betala framåt i tiden och behöver inte köpa nya lottolappar varje vecka.

Den yngre lottospelaren bänkar sig framför burken för att fylla i sin lottokupong och med bara några klick är raden inskickad. Charmen i att spela lotto är utbytt mot effektivitet kring spelandet, vilket passar i dagens stressade by.

Spelstopp infaller vid samma tid var veckan, kl. 17.15 på onsdagar samt 17.45 på lördagar. Spel till lördagens lotto resultat dragning är fortfarande mest populär, men många lirar oxå till onsdagens lottodragning.

Svenska Spels Lottoresultat finns HÄR.