Lotto lördag uttalar man ibland när man syftar på att veckans lottoresultat presenteras på TV4. Lördag har faktiskt varit lottodagen ända sedan Svenska Spel började med Lotto år 1980 men på efterföljande år har man dragningar även på onsdagar så i själva verket kan man om man ofta spelar på Lotto även säga lotto onsdag. Om man missar livedragningarna på lotto lördag så kan man bese sin lottorad i efterhand på diverse sajter, bl a på svenska spel.

Svenska Spels Lottoresultat finns HÄR.

Lotto är en produkt av Svenska Spel och har existerat sedan 1980. Lotto går ut på att man gissar vilka siffror mellan 1-35 som kommer att dras följande onsdag eller lördag, siffrorna man väljer måste anlända i rätt ordning. Får man alla rätt så kan man vinna riktigt stora pengar, men summorna varierar från vecka till vecka. Vill Du veta mer Klicka Här

Man kan när man fyller i sin lottorad oxå spela Jokern samt lyckas man pricka in både lottoraden och Jokern så vinner man Lotto Jackpott, eller Drömvinsten, som det kallas. Drömvinsten ger i regel många miljoner kronor i avans och är lottospelarens högsta dröm. Den största Drömvinst som betalats ut i Sverige vanns i mars 2010 samt var på hela 214 miljoner kronor. Inte i närheten av vinsterna på OZ Lotto, ett börsnoterat företag i Australien där många svenskar spelar pga dom större vinsterna.


Oz Lotto resultat behöver man inte sitta och rätta, det kommer hem via e-post, mycket bekämt.

Lotto är en alldaglig spelform som inte kräver någon förkunskap, det handlar blott om ren tur. Detta betyder inte att folk inte har annorlunda strategier kring sitt lottospelande. Att satsa Lotto är del i många personers livsstil och olika turnummer brukar användas. Ofta använder folk sina födelsedagar, sina barns födelsedagar eller andra viktiga datum som sina turnummer, eller så har de bara fastnat för någon speciell siffra. Andra slumpar fram sina lottonummer alternativt låter personer i sin nejd välja vilka nummer de skall spela på i hopp om att det skall ge tur. Andra använder spelbolagens slumpgenerator medan många spelar exakt samma rad varje vecka.

Vill man höja eventuella vinster på Lotto så ska man spela Lotto system. Lotto system går ut på att man koncentrerar sina spelpengar på enstaka akt istället för att satsa på många olika nummerkombinationer. Om man vinner så blir vinsten högre. Man kan förklara det såhär att om man sätter 9 kryss i ett endaste spelfält så spelar man med ett 8-raderssystem. Om den rad man har valt resulterar i 5 rätt så får man tre fjärdepriser samt fem femtepriser. Om man istället lämnar in 8 enkelrader så hade man bara vunnit ett pris. Lotto system kräver att man läser på en gnutta, men när man antagligen har fattat grejen så är det ganska festligt, plus att när man vinner så vinner man rejält!

Lotto lördags resultat presenteras var lördag i TV4 kl. 19.55-20.00, det är nämligen då man genomför veckans lotto- och jokerdragningar i livesänd television.