TV4s dragningar av veckans resultat lotto sänds kl. 19.55 var lördag, antingen i huvudkanalen alternativt i TV7. Denna TV-kanal samt tid har varit hållbar under alla de år som lotto har existerat. På senare år dras veckans lotto resultat oxå på onsdagar, men då kl. 18.25.

Svenska Spels Lottoresultat finns HÄR.

Svenska spels lotto har existerat sedan 1980 samt har blivit svenskarnas i särklass mest älskade spel. Man behöver inte uppdatera sig om några odds eller bilda sig vilka hästar, lag alternativt sportutövare som är i god form inför årets tävlingar. Man lirar på slumpmässigt dragna nummer och hoppas på tur. Samtidigt är där fler spänningsmoment i lotto än i t ex skraplotter, som man ju kan skrapa direkt samt sedan slänga i soporna. Spänningen man får där varar i värsta fall inte mer än i ett litet antal minuter.

En lottorad fyller man i, antingen för hand inne hos ett spelombud, alternativt online via någon spelsajt. Tillvägagångssättet för de annorlunda metoderna skiljer sig åt ganska mycket samt annorlunda metoder har olika sorters fan. De som har spelat lotto i många år samt gör det lite pga vana samt försäkran, väljer inte bort stunden inne hos sitt spelombud i första taget. Ofta ser man en liten flock gubbar med huvudbonad på sig inne hos spelombudet var onsdag och lördag bums före spelstopp. De sitter antagligen där med en kopp fika samt någon aptitlig bakverk medans de med omtanke fyller i sin lottorad. Siffrorna har de antagligen funderat ut under veckan som vandrat, eller så hittar de på kombinationen å stående fot. Alla har sina egna ritualer när det kommer till lottospel och spel i övrigt. Mer info: På denna sajten

Den mer bekväme lottospelaren slår sig ner före PC:n när suget efter att avsända in en lottorad slår till, även internetspelarna har ritualer, men i mindre utsträckning än ombudsspelarna. Man kan fylla i samt skicka in sin lottorad när man vill fram till spelstopp som infaller kl. 15.15 på onsdagar och 17.45 på lördagar. Lotto lördag resultat och lotto onsdag resultat kan man sedan antingen se på TVn alternativt, om man skulle missa sändningen på internet.

Är man del i en familj som har det som hävd att spela å lotto varje vecka, kanske på onsdag för att krydda arbetsveckan en aning, alternativt på lördag för att celebrera veckoslutet, så brukar presentationen av resultat lotto vara en av veckans höjdpunkter. I de flesta fall har man spelat ett predisponerat antal lottorader, kanske en rad per närstående, och alla sitter ihop hemma i tevesoffan för att se boll för boll lockas ur dragningstumlaren. Att avskilja sådan spänning med sina närmaste är underbart och blott det gör det värt att satsa på lotto.

Motsatsen till detta händelse är den ensamme lirare som bara spelar på lotto för att någon dag inbringa lotto jackpott. Denna jackpott kallas drömvinsten och utdelar när man får alla rätt på lotto och samtidigt förmå träffa rätt på Jokern. Summan man får genom drömvinsten är på åtminstone 75 miljoner kronor.

Genom Internet kan man numera spela på börsnoterade Oz Lotto som får Svenska Spels jackpottar att se löjligt små ut. Man kan också spela framåt i tiden och får mejl när det är jättejackpottar på gång så man kan satsa en rad extra.


Oz Lotto resultat behöver man inte sitta och rätta, det kommer hem via e-post, mycket bekvämt. Klicka på bilden och spela 2 rader helt gratis.

Den som står i teverutan vid varje beskrivning av resultat lotto är TV4s Ulrica Bengtsson.