Visste du att glycerin är en betydelsefull beståndsdel i snus? För det gäller icke bara smak och arom. Med glycerin så kan man lyckas med egen tillverkning av snus på så vis att man får längre hållbarhet och faktiskt också en bättre smak. Glycerinet tillför en del sötma och har samtidigt en konserverande verkan.

Finns det en skiljaktighet mer än namnen på glycerin och glycerol?

Man använder ju båda namnen glycerin och glycerol. Kan du vara säker på att det är samma sak? Exakt samma produkt, men med olika namn. Glycerol kallades tidigare för Glycerin.

Köpa

Glycerin kan om du vill kolla var mycket söt och tung, dessutom är den väldigt trögflytande och kokar bara vid hög temperatur. Glycerol är den tillsats som ger fyllighet I vin.

Glycerin har också ännu en positiv egenskap, det är fuktbevande och avdunstar inte. Därför används det bland annat i vattenlås eftersom det hindrar vattnet att avdunsta och ge dålig illaluktande luft.

Man kan lösa upp glycerinet i vatten och i alkohol men det löses inte upp i olja. På samma sätt som glycerin har fuktighetsbevarande egenskaper vid snustillverkning används samma egenskaper för många hudvårdsprodukter.

Glycerol har en svag sötma och ger fyllighet till många viner. Läser du innehållsförteckningar kan du ofta se glycerolen som en tillsats till olika oljor och fetter.

Om du ska köpa glycerol för att göra eget snus så är det viktigt att du väljer en variant som är godkänd för livsmedel. En variant kan vara glycerol för gummibearbetning och absolut inte ska förtäras.

Det är tryggt att fixa snus med glycerinet då man beslutar sig för rätt

Glycerolen förekommer i väldigt många hygienprodukter. Ett förmodligen inte så välkänt område är munvatten där de bakteriehämmande egenskaperna kommer till nytta. Tidigare i denna artikel har vi påvisat egenskapen hos glycerin att det ger en bra fuktbalans och ökar snusets hållbarhet.
Att använda glycerinpreparat för internt bruk innebär också att man nyttjar det i rätt mängd. Läs olika recept för att hitta den rätta balansen. Du kan experimentera men chansa inte. Om du är novis inom snustillverkning rekommenderar vi att du letar upp ett säkert och beprövat recept om snustillverkning.

Glycerol finns att köpa på nätet för mycket fördelaktiga priser.

Glycerin eller Glycerol hittar du online på Tradera eller Prisad. Varierande storlekar från små till riktigt stora hittar du på allt-fraktfritt.se och hembryggning.se. På allt fraktfritt i förpackningar upp till 1350 kg (1000 liters IBC pallcontainer).

En extra fördel att handla online är att du alltid får dina varor hemskickade. Planera alltid så du inte köper för liten mängd. köpa glycerol billigt Det här är en produkt som man får god användning av inte bara då man vill tillverka snus hemma. Den kommer också väl till pass om man vill göra roliga saker som riktigt fina såpbubblor eller egen slime. Slime eller snus, det går lika bra!