Då det ännu inte finns något färdigt vaccin och heller ingen medicin mot Corona är det många som funderar på om det finns produkter mot coronavirus. Några enkla medel finns det ändå. Det hela börjar med smart handtvätt.

Gör det till en vana att tvätta händerna!

Det har länge pratats om vikten av proper handtvätt för att klara sig från att bli smittad av coronavirus. Många väljer att köpa hem antibakteriell tvål. Den typen av tvål måste verka ett tag.

Använd både antibakteriell tvål och spray för bästa resultat. Du bör gnida in tvålen under minst 20 sekunders tid. Sedan spolar du händerna. Det gör att handspriten blir onödig.

Det hjälper inte om du använder smutsiga handdukar, använd rena istället. Om du köper engångsservetter så håller du enkelt koll på vad som är rent och inte. Du kan använda handdukar också.

Om du har otur så kan coronavirus finnas på jobbet

Men det är inte bara händer som kräver desinfektion för att du ska få ett bra virusskydd. Det spelar ingen roll om du är noggrann med handtvätten om du tar i smutsiga handtag efteråt. Om man samlas kring badrummen kan det vara extra aktuellt.

Plastade ytor gör att coronavirus kan överleva längre. Oftast rör dig om flera dagar. Prova gärna en antibakteriell spray för ytdesinfektion. Det här är smidigt och mycket enkelt.

influensa

Behandla även sådant som du tar med dig hem. Sprayen kan användas överallt. Dessa är bättre produkter mot coronavirus.

Immunförsvaret och sunt förnuft

C-vitamin har bevisat goda effekter på vårt immunförsvar. Man kan köpa det i pulverform också.
Ett gram per dag räcker för de flesta. Man menar att effekten nås redan vid 0,2 gram. Hälsogurus brukar säga 2 gram/dag uppdelat på minst 2 ggr och att man tar 1 gram 5-6 ggr/dag om man blir smittad.

I Sverige har man förbjudit kolloidalt silver som kosttillskott men i USA kör man på som vanligt. desinficeringsmedel Meningarna går isär om det fungerar, den som vill veta mer kan söka upp Dr. Dr Annika Dahlkvist är en känd debattör i ämnet.
Spraya kolloidalt silver på saker som du köpt hem. Då dör virusen. IONplus säljer som smör.

Anders Tegnell uppträder i TV och berättar ständigt hur bra allting är och ger goda råd och framstår som en superexpert. Det är omöjligt för våra skolor att hålla sig till alla rekommendationer. Det är bäst om du kan hosta i armhålan.
Man vet nu att corona kan leva upp till 3 dygn. Rådet kom av Anders Tegnell för 10 år sedan. Använd gärna näsdukar eller servetter. Vi har gett dig några exempel. https://www.expressen.se/nyheter/lakare-och-krisexperter-rasar-mot-folkhalsomyndigheten/

Hur väl fungerar handskar och ansiktsmasker mot coronaviruset?

Handskar är en produkter mot coronavirus. Om du använder handskar ute så har du ett bra skydd. Det är viktigt att de är täta mot virus. Peta inte dig själv i ansiktet med handskarna på. Så kan coronavirus komma in i kroppen.

Ansiktsmasken måste vara av klass 3. De enklare varianterna skyddar inte mot coronavirus. Köp inte de undermåliga produkterna.

Ett tips är att tänka mer på vad du gör med dina händer. God handdesinfektion tillsammans med handskar räcker långt. Kom bara ihåg att tvätta händerna.