När du ska måla om eller behöver lite mer kraft i din städning men vill undvika farliga kemikalier kan natriumkarbonat vara ett perfekt val. Målasoda och tvättsoda är olika typer av SODA som du kan ha vid städning.

Även fast natriumkarbonat är naturligt så är det fortfarande starkt nog för rengöring. Trots det behöver du fortfarande skydda dig själv och dina saker när du använder detta.

Kan du använda natriumkarbonat som du vill då?

Ja, enligt Livsmedelsverket får du använda dig av natriumkarbonat utan någon särskilt mängdbegränsning för livsmedel. SODA som hittas i kolsyra är fler ämnen där natriumkarbonat är en av dem.

Många använder bakpulver till både bakning som städning och i den finns just natriumvätekarbonat. Vill man ha starkare än så, så är det natriumkarbonat man behöver som finns i färdiga produkter.

målarsoda

Hushållsoda och målarsoda är säkra att ha för att göra rent med.

Dock kan natriumkarbonat vara väldigt irriterande, något som är bra att veta. Man vill se till att inte få det i munnen då det kan orsaka sveda. Dessa medel är inte till för att intas utan de är starka för att man ska kunna städa med.

Med målarsoda kan du göra rent och avfetta för att sedan måla om eller tapetsera. Man använder målasoda även till att göra rent golv innan behandling av det. Viktigt att tänka på är att man låter ytorna torka efter behandling med SODA.

Du får mer kraft om du använder natriumkarbonat som tvättsoda.

Eftersom det är ett alkaliskt medel så kan tvättsoda upplevas som magi. Det är så starkt att det löser upp både vax och fett. Produkter med natriumkarbonat tar även bort svåra stearinfläckar. Dock behöver du köpa natriumkarbonat utblandat i en produkt.

Tvättsodan som du köper är dock gjord för att klara av tyngre rengöring då du behöver den. Eftersom det finns risk för frätskador bör du vara försiktig. När man använder det så bör man skydda sig med handskar.

Var kan du köpa tvättsoda och andra natriumkarbonatprodukter?

Det finns målarsoda där du kan köpa tvättsoda och tvärtom. Du kan hitta det i måleributiker eller online. Natriumkarbonat kan vara billigare online.

Du bör alltid hålla dig till instruktionerna till punkt och pricka. köpa natriumkarbonat Det kan vara klokt att köpa svenska produkter med information på svenska så att du är säker på att du förstår hur du gör rent på ett säkert sätt.