Man har kunnat visa att en del smittade kan ha coronavirus utan att de vet om det. coronavirus har blivit ett nytt ord som alla känner till. Inledningsvis trodde man inte att barn kunde smittas av coronavirus.

Vi kan även få smittan från djur. Så enkelt är det. Om du blir pussad av din hund kan du få smittan den vägen.

antibakteriell

Smittspridningen är igång. Nu är du en smittbärare. Corona skiljer sig en hel del från influensa.

Man vet hur man ska hantera en säsongsinfluensa. Forskare säger att smittotiden för cononavirus är flera veckor. Det är lätt att smitta även om man vidtag åtgärder.

Vad är symtomen då du har smittas av coronavirus?

Vi lär oss mer om symtomen för var dag. Många får en torr hosta. Den som har ett eller flera av dessa symtom kan vara smittad. Då bör du antingen stanna hemma tills du är symtomfri eller söka hjälp.

Vissa symtom påminner om influensa. Antingen har man ont i lederna eller i huvudet. Du kan också bli extremt trött och uppleva att det är svårt att andas. Kan du inte andas så måste du söka hjälp. Vänta inte för länge.

coronavirus slår olika

Du och din granne kanske reagerar helt olika på coronavirus. I USA har man noterat att folk tappar luktsinnet då de blir smittade av viruset. Så verkar det inte vara i Sverige.

Man vet inte hur man kommer att reagera när man smittas av det nya viruset. Symtombilden skiljer sig från olika personer.

Behöver du testa dig?

Den som har flera coronasymtom kan behöva testa sig. Testar du dig så kan du kanske få cononavirus bekräftat och vidta rätt åtgärder. Vårdpersonalen talar om för dig vad du behöver göra.

Kanske jobbar du ändå hemifrån och då kanske du inte behöver testa dig. Se till att inte umgås så mycket med andra när du är sjuk. Sedan är allt åter till det normala.

Glöm inte bort att dricka mycket vatten. Det är möjligt att hjälpa det egna immunförsvaret genom att äta C-vitamin. Man kan äta några gram C-vitamin per dag.

Kolloidalt silver har blivit populärt i USA. desinfektionsmedel spray Preparatet finns även i Sverige.

När kolloidalt silver har torkat så kan man äta det. coronaviruset dödas om där finns något. Bästa fabrikat är IONplus, Holistic är näst bästa.