Förr förknippade vi namnet corona med grillkvällar, nuförtiden är det någonting helt annat. Allt fler är rädda för att drabbas av viruset.

Cononavirus är allvarligare än vad vi först trodde. Man kan nästa säga att coronaviruset är mer smittsamt än ett influensavirus. Du kan med andra ord smitta andra utan att veta att du har drabbats av viruset!

Vad är symtomen för cononavirus som du bör hålla utkik efter?

Coronaviruset skiljer sig från person till person. Det handlar inte bara om vanliga influensa symtom som feber och värk i kroppen. Vissa som har eller har haft cononavirus upplever eller har upplevt symtom som huvudvärk och försämrat luktsinne.

Var uppmärksam på symtomen. Den nya sjukdomen är svår då den kan smitta även om smittbäraren inte uppvisar några egna sjukdomssymtom.

Vi måste göra vad vi kan för att undvika smitta

Du kan äta lite C-vitamin. Det räcker med 1 – 2 gram om dagen. Det går att kuren till 4 – 5 gram per dag om man blir smittad.

I USA används kolloidalt silver förebyggande, 15 ml morgon och kväll. Om de blir smittade så ökar de dosen ännu mer. Flera butiker i Sverige säljer fortfarande Kolloidalt Silver. Ett tips är att spraya alla grönsaker och all frukt man köper och låta lufttorka. Viruset dör direkt.

De flesta har nog hört Anders Tegnell råd kring hur vi ska hålla oss friska. Då är det lätt att förlora kontrollen.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Corona droppsmittar via luften men det är inte garanterat säkert att använda en mask då du går ut. Det är bara vissa masker som är virustäta. Det kan vara så att ansiktsmaskerna sprider viruset.

Cononavirus har fått människor att köpa mängder av handsprit. Handspriten tog slut. Man ska inte sluta att använda handsprit men man bör ha klart för sig att det bara fungerar mot vissa bakterier. Men mot coronavirus är det här inte ditt bästa val.

Då är det bättre att välja andra metoder. Det måste vara skonsamt också. Handdesinfektion som desinfektionssprit med alkohol kan vara mycket skadlig för huden. Alkohol torkar ut huden och löser upp allt hudfett och långvarig användning kan ge stora problem.
Många tycker att Smittstopp är en bra katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Om du tvättar händerna regelbundet så har du mycket vunnet. Antibakteriell Handtvål kan du använda för desinfektion varje gång du tvättar händerna. Händer måste tvättas enligt vissa rutiner. Det är viktigt att barnen förstår hur man tvättar händerna och hur man använder en antibakteriell tvål.

Ha alltid ytdesinfektion hemma

Bakterier och virus kan finnas på alla ytor. Handtag är extra viktiga att hålla rena.

Vissa sprayer fungerar mot bakterier och virus. Men glöm inte att använda den antiseptiska tvålen. Sprayen kan du använda på dina matvaror.

Gör ditt bästa och försök hålla dig lugn

Stress är en vanlig orsak till att du har ett nedsatt immunförsvar. Det är inte så bra om du vill vara skyddad mot cononavirus och bakterier och virus. Det ger dig ett bra skydd.