Fotsvett blir vanligare under vinterhalvåret när det är svårare att lufta fötterna. Det kan även fortgå på sommaren.

Men du ska inte skämmas för fötter som luktar fotsvett, det här är trots allt en del av livet. Idag finns det spray som du kan använda dig av för att bli av med dålig lukt. Säg ajöss till dålig lukt.

få

Hos allt-fraktfritt.sesäljer fler varianter av luktborttagande spray. Den ena är Luktstopparen, den är så hudvänlig att den fungerar som deodorant under armarna. Eliminerar svettlukten i 10-12 timmar.

Gamla skor som det inte går att göra något åt

Skor som är kraftigt slitna är det lika bra att kasta. Men innan du kastar dem kan du prova att ge dem en behandling med sprayen. Frågan är bara om du verkligen vill kliva omkring med skor som förvisso inte luktar fotsvett men som ändå ser sorgliga ut.

När färgen försvinner från skorna är det nog ett tecken på att det är dags att skaffa nya. Allt kan inte återvinnas. Det gäller skor med. Sprayen är främst avsedd på skor som du fortfarande använder.

Så kan du ta bort dålig lukt med spray mot svettlukt

Det finns olika sprayer för olika områden. Alla är inte hälsosamma. När du väljer en sort som Luktstopparen så kan du lita på att det inte kommer att vara farligt. Du kommer inte att skada skorna eller din hälsa.

Applicera sprayen direkt i skorna. Spruta på ett lager. Sen är det klart. Vänta en stund innan du använder skorna igen så att sprayen kan verka. Sedan är lukten som bortblåst.

Därför stannar lukten kvar

Att ta bort dålig lukt kan ibland ta lång tid, därför är det viktigt att utreda alla potentiella orsaker. Titta på dina strumpor. Om du använder bomullsstrumpor slipper du lukt.

Tänk också på att byta strumpor regelbundet. Ett byte om dagen är bra nog. få bort kattkiss lukt Vissa byter till och med oftare. Motverka lukten genom att byta strumpor.

Det är också viktigt att ta hand om fötter. Tvätta gärna fötterna när du duschar. Om man har stora besvär kan Luktstopparen sprutas direkt på fötterna.

Både skor och fötter måste ju behandlas.