Såpbubblor gillas av alla. Med glycerin så kan du göra större bubblor än vad du kan med diskmedel.

Glycerin finns i många av våra vardagsföremål så som tandkräm och tvål. Vin är ytterligare en produkt.

glycerol

Hur säkert är glycerol?

Glycerol är en alkohol som finns i fetter. Glycerol finns naturligt hos människan också.

Det var faktiskt en svensk apotekare vid namn CW Scheele som upptäckte att man kunde få fram glycerin från olivolja genom en kemisk process som går ut på att man delar upp en molekyl i två olika delar.

Man kan framställa glycerinet på syntetisk väg och det finns också vegetabiliska (bildas vid alkoholjäsning och kan separeras ut och säljas) och animaliska varianter av det.

Glycerin kan köpas onliense eller på ett lokalt apotek. Du kan använda glycerinet vid hembryggning också.se.

Det kan vara bra att ha hemma.

Så gör du stora bubblor med glycerol

Du får till större bubblor med glycerol. glycerin pris Använd bara vatten, socker och glycerinet tillsammans med diskmedel. När du blandat alltsammans är det klart.

Vissa väljer att göra egna ramar. Det här är ett verktyg som är enkelt att doppa i glycerinlösningen. Sedan är det bara att köra.

Såpbubblorna är bäst att pyssla med utomhus men man kan också leka med dem i badrummet. Gör bubblor precis som du vill.

Genom att skapa en cirkel framför överkroppen med armarna så får man stora bubblor som sedan kan flyga ut över badrumsgolvet. Det här är något du kan testa på badhus där man brukar ha glycerinrik tvål i duscharna.

Är glycerin farligt?

De som undrar detbör se att ämnet redan finns i ändra produkter som man har hemma. I flaskor är det ingen fara. Om man även har lite salpetersyra i hemmet så kan det dock vara läge att hålla dessa två ämnen långt från varandra.

Om de blandas bildas det farliga nitroglycerinet. Om man skulle tappa blandningen blir det en explosion. Det bör man ju i och för sig undvika.