De flesta tycker nog bara att mossan är fin i skog och mark men inte i sin egen trädgård. Om man har den i trädgården så kan man använda en ejektorflaska för att få bort mossan.

Mossa GTI eller Järnsulfat Turbo fixar biffen för det mesta. Mossan dör av medlet och gräsmattan kan frodas igen. Har man bara en vanlig trädgårdsslang, bra skor och lite tålamod så är det här ett riktigt bra sätt att få bort mossan på.

spridare

Så fungerar en ejektorflaska mot mossa

Man kan säga att det fungerar som en spridare. Man kopplar vattenslangen till dunken och kör. Det här är effektivare än en spridarramp eftersom man med ejektorflaskan hela tiden får nytt vatten från slangen.

Dunken har en funktion som gör att blandningen sker automatiskt och det är mycket praktiskt. Det är bara att sätta igång.

Man kan antingen kör med GTI eller Takrent.

Om man har mossa på taket så kan man använda GTI och Takrent Turbo också. Till detta får man en särskild ejektordunk som är avsedd för tak. Om man ska jobba med tak får man annat att tänka på.

Man tjänar på att skrapa bort synlig mossa. Vattnet kan man använda för att få bort lösa delar. Det kan hända att det fastnar i hängrännan men då får man göra rent den.

Tak GTI tar bort det sista. Man låter det verka ett tag på taket.

Det finns en plan B också. Använd mycket av Bensaltensid eller Takrent Turbo. tak gti Låt sedan mossan och påväxten regna bort, det tar ett antal månader.

Spara alltid den tomma ejektorflaskan eller dunken. Flaskan kan återvinnas. Man kan göra egna blandningar sedan genom att blanda i järnsulfat. Järnsulfat är billigare än Mossa GTI. Till taket kan man använda Fulstopp istälet.

Om du vill spara pengar då ska du köpa ejektorflaskor på nätet.

Via allt-fraktfritt.seDe säljer bensaltensid och mycket annat. Det är gratis frakt.De säljer också egna produkter.

Det blir billigare. De brukar vara starkare blandningar också. Dessutom är det så att om en ejektordunk får för lågt vattentryck blir inte blandningen tillräckligt stark. Om man har starkare blandning så funkar det ändå.

Be om proffshjälp

Själva iden med ejektorflaskor är att man ska kunna göra jobbet själv. Om man ska upp på taket så måste man skydda sig. Takmedlen är väldigt högt koncentrerade.

Det kan vara enklare att göra det själv. Man kan ju ta in proffs också men det blir ännu dyrare.

Allt avgörs av hur stor budget man har. Mossan måste bort så det gäller att finna den smidigaste vägen till en mossfri trädgård och ett mossfritt tak.