Det är ingen hemlighet att c vitamin är otroligt viktigt för oss människor. Skörbjugg är det väl ingen som får idag men det beror väl på att vi idag vet att vitaminet är viktigt att få i sig.

Idag är det väl få som drabbas av skörbjugg på grund av dessa brister. Hur du använder askorbinsyra och kalciumaskorbat för hälsan är bra att kunna.

Vad är kalcium askorbat och hur kan jag använda detta?

C vitamin finns i två sorter som kan köpas i pulver, kalciumaskorbat och askorbinsyra. Saken är den att det faktiskt blir billigare att handla som pulver på nätet på ställen där de erbjuder fraktfritt.

kalciumaskorbat

Kalciumaskorbat är egentligen kalciumsalt av askorbinsyra som redan existerar naturligt i en el del frukt och grönt. Det syntetiskt framtagna kalciumaskorbat kan klassas som näringsämne och antioxidationsmedel.

Enligt Livsmedelsverket kan man använda askorbater och askorbinsyra helt obegränsat. Ändå så varnar de för att använda det mer än vad som är nödvändigt i livsmedel.

Det finns många skäl till att c vitamin prisats.

Vill man få i sig mer cvitamin så kan rätt kosttillskott vara ett sätt. Det är bekvämt att få i sig vitaminer som kosttillskott. Ett piller så är det klar, du slipper tvinga i dig mängder av frukt. Men man säger ändå att c vitamin i pulver är något bättre.

Du kan t.ex. blanda ut det i vatten som du sedan dricker lite av fördelat under hela dagen. Istället för att få i hela mängden vitamin vid ett tillfälle tar du det hela långsammare. Vissa menar att detta är bättre för ett effektivt och jämnare upptag .

Eftersom man kan blanda ut det i allt annat man äter och dricker så är det enkelt med c vitamin i pulver. Det blir då perfekt för de som upplever det svårt att svälja piller.

Vad gäller vitaminer barn kan få i sig är det förstås viktigt att betänka hur kalciumaskorbat och andra vitaminer ska användas i rätt dos. Barn behöver en lägre dos än vuxna, det är dock inte möjligt att överdosera c vitamin.

C vitamin funkar året om och gör susen för kroppen.

Det populära vitaminet handlas hela året nu och inte bara vid förkylningssymptom. Eftersom c vitamin är så brett i sin verkan så kan det behövas just året runt.

C-vitamin rekommenderas i USA till alla som riskerar att smittas av Covid, 2 gram per dag för att vara säker på att immunsystemet är på topp. kalciumaskorbat pulver Det är inte vem som helst som ger dessa rekommendationer utan samtliga ledande utbildningscenter för läkare. Som ett exempel var också ett med egen forskning; East Virginia Medical School.

Många tar c vitamin mot trötthet vilket man inte bara upplever under vintern. C vitamin är även relevant för dig som är intresserad av något som hjälper hud och hår.