Det blir allt svarare att undvika det nya viruset, även i Europa. Handsprit på apoteket ska inte vara ditt förstahandsval. Men desinfektionssprit är inte alltid den bästa lösningen. Man har kunnat visa att handsprit inte hjälper mot det nya viruset.

Du känner väl till att du kan välja andra varor än handsprit på apoteket?

Om du tror att de bästa varumärket är handsprit apoteket så tror du fel. På senare tid har många blivit besvikna när man har märkt att desinfektionssprit inte har fungerat.

handtvätt

De som ofta använder handsprit får problem med huden. Handdesinfektionsmedel med alkohol kan vara otroligt obehagliga att använda ofta.

Helt enkelt är det så att man köper ett skydd som man vet inte fungerar. Den antiseptiska tvålen är mycket mildare mot huden.

Prova även att köpa alkoholfri bakteriedödande desinfektion. En katjonisk handdesinfektion ger ett bra skydd.

Kom ihåg att tvätta händerna

Den som bor själv har kanske ett bättre skydd. Har du en bra handtvål och en antibakteriell spray kan du lätt se till att händer och ytor är utan farliga virus och bakterier.

Det är inte lika självklart i hem med barn. Kanske har dina barn blivit smittade i skolan. Tänk efter före. Lär barnen att tvätta händerna.

Det är också smart att både vuxna och barn byter kläder. Det är bra om man har kläder för inomhusbruk. De har inte smittan. Du kan använda bakteriedödande spray om kläderna är kontaminerade.

Prova att använda sprayen på frukt. På så vis dödar du virus. Bäst resultat nås med IONplus och Holistic.

Om du vill ha en god ytdesinfektion så kan du spraya

Glöm inte bort ytorna i ditt hem. Med ytdesinfektion kan du säkra att saker som du köper i butiken inte kommer in i ditt hem med smitta. Ta ut kassarna på balkongen först.

Alla måste hålla samma rutiner. Du måste ha handtvål vid alla kranar. Tänk inte bara på badrummet. Det är också bra att ha handtvål i köket. Det är bättre än HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.