Det går ju att använda bakpulver istället för bikarbonat.

Man behöver ju större volymer om man ska städa mycket. Men det är inte allt.

Bakpulver för bakning och för annat som måste göras därhemma

köpa

Bakpulver använder man ju till bakning. Ska man baka chokladkaka så kan man ju använda lite extra bakpulver för att få rätt effekt.

Tre ingredienser är allt som behövs för bakpulver, natriumbikarbonat, syra och stärkelse. I praktiken så kan man jäsa en kaka enbart med bikarbonatet men då ska det finnas något syrligt i smeten och man kan inte använda lika mycket som av bakpulvret.

Men är inte bikarbonat och bakpulver samma? Kärt barn har många namn, och visst kan man säga att bakpulvret på sätt och vis är samma sak som natriumvätekarbonat eller E500 som är en annan beteckning på detta salt.

I ren form används det till städning

Bakpulver bikarbonat är alltså en blandning av flera ingredienser medan natriumbikarbonatet är den rena formen. bikarbonat rengöring Den rena formen passar bäst till städning.

Även bakpulvret ger viss verkan så klart. Men bäst effekt fås med den rena formen.

Om man ska göra smet så är det också bättre med originalet.

Bikarbonat passar de flesta behov

natriumkarbonat och bikarbonat är två helt olika ämnen. Allt-fraktfritt.se har dem på lager.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja.

Att ha bikarbonat hemma är ju ändå bäst. Det är ingen fara bara du har saltet. Du kan baka med en mindre mängd pulver. Omvänt sett så är det inte lika självklart.

Bikarbonatet kan ju användas annorlunda också. Du kan också bleka tänderna naturligt med det.

Man kan ha det till mycket olika saker. Det mesta är möjligt!