Du vet inte vem som kan tänkas dyka upp. Då spelar rätt sorts läsk stor roll. Om du dukar fram sockerdricka blir alla glada. Servera det till barnen.

Sockerdricka kan aldrig slå fel

sodastream

Sockerdricka är läskEN som de flesta känner till. Kanske den svenskast av alla drycker. Den läsk som finns att köpa idag har inte riktigt samma smak som den klassiska.

En smak som uppskattas av alla. Den är enkel att tycka om. Vissa varianter är sötare än andra. Du kan välja att göra en egen variant med mindre socker.

Du kan göra egen läsk med Aromhusets läskkoncentrat som innehåller mycket mindre socker än vanlig läsk. Aromhuset säljer också en serie produkter som är helt fri från socker. Allt finns hos ALLT-FRAKTFRITT.SE.

I butiken säljs läsk men du kan köpa koncentrat

Om du har en läskmaskin så kan du snabbt göra sockerdricka. Det enda som behövs är rätt essenser. Så styr du över smaken. Man vet aldrig när det kan komma till användning.

Sockerdricka smakar päron och citron. Länge var det Saturnus som var nummer 1 inom sockerdricka. Den används idag i Aromhusets sockerdricka läskkoncentrat

Läsken får inte ta över i bålet. Då kan du skala ner på koncentratet. Resten är som vanligt. Om haft i alkohol i bålet ska du inte servera det till barnen.

Dricker du mycket mineralvatten?

Det finns ju dem som struntar i sockerdrickan då vi ska minska sockerkonsumtionen. Men så måste det inte vara.

Om det bara är smaken det handlar om så kan man köpa Aromhusets essenser med 80 % mindre socker.

Aromhuset motto är “som det skall smaka” och de är idag bäst på läskkoncentrat.

Det är inte farligt med mineralvatten. bordsvattenarom Socker är inte bra i för stora doser, annars är det ingen fara. Det som spelar roll är mängden socker och hur ofta. Den som inte äter socker känner smaker bättre.

Så serverar du bäst

Mycket handlar om hur du väljer att servera läskEN. Det är klart att den läsk man gör hemma inte ser ut på samma sätt som den i butik. Det kan smaka bra ändå. Använd de fina glasen.

Om du häller på kanna blir det avslaget. Testa och se. Garnera gärna.

Skär ner en bit extra citron. Våga vara vild i smakkombinationerna. Det uppfattas som friskt.