Vi behöver icke mer ge upp och anta att artros är något növändigt ont med ökad ålder. Det är numera känt att man kan lindra symptomen av artros med glukosamin och slippa ont i leder och annat som beror på artros. Men ska man köpa de glukosamintabletter som finns på apoteket eller finns det bättre alternativ?

Av vilken anledning fungerar inte glukosamintabletter som man handlar på apoteket?

Tyvärr är det många som insett att de glukosamintabletter som finns på apoteken inte alls ger den önskade effekten. Saken är den att läkemedelsindustrin har klassat detta kosttillskott som ett läkemedel och det har gett apoteken monopol.

Monopolet har skapat en prisbild på apoteken som kraftigt överstiger vad produkten rimligen skulle kosta.

glukosamine

Effekterna av glukosaminet har många studier visat är bäst vid ett intag av 1500 mg per dag. Detta oavsett om det rör artros knä, artros fingrar eller annan kroppsdel. Trots denna rekomendation får man bara 625 mg glukosamin per tablett när man handlar på apoteket.

Apoteken har dessutom max gränsen 2 tabletter per dag vilket enligt undersökningarna inte ger tillräcklig effekt. Hur kan man lösa detta ? Ska man behöva köpa glukosaminpiller avsedda för djur? Det finns ju både pulver och tabletter i hälsokosthandeln men här rör det sig om produkter med lägre kvalitet som är tänkta för djur. Då kan en bättre lösning vara att handla online istället.

Man kan införskaffa väldigt bra glukosamin i tablettform på internet

Gelest AB säljer GlukoPlus. Det här är glukosamin av hög kvalitet som är till för människor. Det som företaget säljer i Storbrittanien som kosttillskott klassas i Sverige som läkemedel.

Som tur för oss svenskar finns glukosamin både som pulver och tabletter att handla från exempelvis allt-fraktfritt och prisad på nätet. Etiketten säger häst eller hund men innehållet är alltså samma fina glukosamin som man som människa kan ha stor användning av.

Så om du söker glukosamin till rätt pris med bäst kvalitet är detta det bästa sätttet. Det kan ju vara skönt att veta att det är svenska butiker som följer svenska regler om handel.

Du behöver en helhetssyn på din behandling av artros just för att kunna må bättre

Du måste ge glukosaminet cirka tre veckor på sig att börja verka. glukosamin katt Det tar sin tid innan kroppen har börjat producera sitt eget smörjmedel till dina leder. Efter tre veckor ska du kunna märka att smärtorna minskat eller försvunnit helt. Företagets reklam säger: Hjälp inom 3 veckor.

Trots en väl utförd glukosaminbehandling kanske man får konstatera att värken inte är helt borta. Man måste stärka kroppen med rätt typ av gymnastik plussat med en heltäckande behandling för att få maximal effekt.

En sjukgymnast kan visa de övningar som kan vara lämpliga att träna själv på i hemmet. Yoga hjälper också många. Eller kanske en daglig promenad för att slippa värken?

Man kanske bör ta sig lite tid och se över hela sin livsstil och kanske bli fri från värken på detta sätt. Glukosaminet måste man alltid ta för efter 40-årsålden går kroppens egen produktion ner och lederna gör ont av brist på smörjmedel.