Viruset finns i flera världsdelar. Just nu vill alla ha rena händer. Är handdesinfektion tillräckligt?

Det här är en fråga som många ställer sig just nu. Vi har en allvarlig sjukdom som sprider sig. Hela samhället kan krascha. Kommer det att räcka med handsprit virus bör dö av, eller behöver du något bättre?

handdesinfektion

Handdesinfektion med antibakteriell tvål och vatten eller handsprit mot virus

Handspriten fungerar inte bättre än något annat preparat. Experterna säger att handsprit mot virus inte är så effektivt som man kan tro.

Några av våra vanligaste virus tål handsprit. Det är till exempel känt att desinfektionssprit inte biter på alla typer av förkylningsvirus, influensavirus eller vinterkräksjukan.

Handdesinfektion

Dessa klarar sig och man kan bli smittad. En coronasmitta på det är inte så kul. Många har börjat köpa hem Forte eller Smittstopp.

Du bör välja en bra tvål istället för handsprit mot virus. Gnugga händerna noga med tvål och vatten så är du bättre skyddad.

Lär dig hur du kan desinficera både händer och andra ytor

Du måste förstå hur du ska använda dig av handtvätt. För att du ska få fullgod handdesinfektion mot smitta måste du använda tvålen tillräckligt länge. Skölj och tvätta inte händerna kortare än 20 sekunder.

Du måste alltid tvätta händerna. Inled en rutin som du sedan håller dig till. Vem som helst kan ha influensasymtom.

Handtag och möbler i ditt hem behöver också ytdesinfektion

Låt oss säga att du är duktig med handtvätt och att du får ett gott virusskydd på detta sätt. desinfektion spray Det tjänar ju ingenting till att tvätta händerna om handtagen är fulla av virus. Så kan du ju inte göra.

Den antibakteriell sprayen hjälper dig på traven. Använd sprayen där du tycker att det passar.

Sprayen kan även användas på möbler. Objekten blir fira från virus. Forskarna säger att coronavirus kan leva länge på vissa ytor. Sprayen löser det problemet.

Tips på hur du sköter din handdesinfektion

En bra bakteriedödande tvål är a och o. På så sätt blir handsprit virus överflödigt. Köp gärna också hem vattenbaserad handdesinfektion.