En frände till mig berättade för jag att folk var uppradade i 10- personers vidd till hennes affär vari hon bland annat avyttrade lotto.

De ville handla talonger till vad de hoppades skulle vara den segrande talongen i ett Lotto med en jackpott på 112. 000. 000 Euro.

Hon berättade att mer än en-av -tre individer investerade sina surt förvärvade pengar för en chans att bliva en vinnare.

Medans de mesta folk vet att pengar ej ensamt kan ge lycka, verkar deltagandet för att vinna 112 miljoner Euro att likväl de flesta människor som egentligen redan innehar tillräckligt med pengar är mer tilltalade av att få mer.

Uppenbarligen håller de mesta med Mae Wests iakttagelse: “Jag har varit rik samt jag innehar varit arm.
Och rik är bättre “.

Eller kanske Spike Milligan slagit an en sträng när han nämnde: “Allt jag begär är en möjlighet att bevisa att pengar inte kan göra mig lycklig”. Klicka här för mer info

Jag tror det var den franska författarinnan Françoise Sagan som lär ha berättat ”Hellre rik samt kry i baksätet på en Jaguar än arm och sjuk”.

Sjuttonhundratals filosofen Jean-Jacques Rousseau uppmärksammade vad de flesta utav oss har kommit att begripa: ”Rikedom är inte en fråga om att äga mycket utav mycket, det handlar om att äga vad du önskar ha”.

Samt John Ruskin (1819-1900) utmanade den centrala idén för hans tid (att det var något beundransvärt i att vara rik), genom att rekommendera en annan art utav rikedom definierat i termer utav godhet, intelligens, känslighet samt gudsfruktan.

Slantar antagligen ej kan handla lycka alternativt love (enligt Beatles, alltså), men det (pengar) kan inhandla ett bättre liv: rika människor lever nämligen längre än fattiga folk.

Forskning tyder på att personer med högre inkomster är lyckligare och tenderar att leva längre än låginkomsttagare.
Även när källan till rikedom är en lotterivinst, ökas livslängden och högre livskvalitet kan förväntas.

En besiktning av lotterivinnare visade att slantar i sej minsann inte inhandlar veckor, månader, men flertal år utav tillägg liv.

Det är förhållandet emellan pengar samt övriga saker som är nyckelfrågan, att avväga vad vi verkligen ska för oss själva samt vad vi kan göra för andra.

(Kan detta vara orsaken till att många Lotto-vinnare väljer att dela sina vinster? )

Mer än 2. 000 år efter att, sade Aristoteles att folk hade förstörts av sina slantar, men nämnde att det var besvärligt, om inte omöjligt, att göra goda gärningar utan ett litet antal resurser.

Epikuros larmade oss om svårigheten att klara en balans mellan konkurrerande attraktioner.

Och franciskanermunken Justin Belitz betonade behovet utav balans emellan vad han kallade de 7Fen-Finans, vänner, roligt, tro, fitness, familj samt formell och informell skolning.

Han uppgav att han förstod vad de gamle samt övriga har sagt i århundraden: ”Rikedom är mer än pengar. ”

Oavsett om man har vunnit eller delat på $ 112 miljoner Euro, försök att hålla allt i sitt sammanhang.

Ehuru du nu kan leva längre, och man idag är en vinnare, säger J. Paul Getty “Om man kan räkna dina pengar, ska du inte en giga dollar”.