Många är rädda just nu. Även om du själv inte tillhör riskgruppen för att dö av coronavirus har du säkert familj och vänner som tillhör denna grupp. Det är därför som många väljer att använda handdesinfektionsmedel.

Skydda dig själv och alla andra i din närhet med handdesinfektion

Men coronaviruset kan vinner ofta över handspriten. Sjukdomen drabbar alla på olika sätt.

Oftast är det svårt att säga vem som för smittan vidare. Tiden är mogen att tänka på handdesinfektion. HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan användas på ett sådant sätt så att smittan begränsas.

Vilket handdesinfektionsmedel använder du i badrum och kök?

De flesta tror fortfarande att handsprit ger ett fullgott skydd. Flera virus är immuna mot handspriten. Våra vanligaste virus överlever handspriten. Lär dig mer om handtvål eller börja använda vattenbaserad handdesinfektion.

Har du fyllt på lageret av antiseptisk tvål? Bakteriedödande tvål är skonsam mot din hy. Ha alltid tvål nära till hands.

handsprit

Desinfektionssprit är inget du behöver i ditt hem. handsprit apoteket Det är inget problem att det är slut. Vanlig tvål är ingen match mot virus.

Det finns vattenbaserad handdesinfektion, dessa är som regel milda mot händerna och dödliga för alla virus och smittämnen.

Ett starkt medel är inte nödvändigtvis bra mot coronavirus

Coronavirus kanske överlever ändå. Du kan få torra händer. Särskilt om du använder sprit ofta. Prova att använda handskar istället.

Har du ytdesinfektion hemma?

Den antibakteriell sprayen kan göra underverk. Virus finns oftast på dörrhandtag. Om du är utomhus så kan du öppna dörren med foten. Du kan ha på dig handskar också.

När du är hemma så kan du använda den bakteriedödande spray där. Det är ett sätt att virussäkra ditt hem på. Fyll på ditt lager av antibakteriell spray så att det inte tar slut.

Du kan även använda sprayen som en bra ytdesinfektion. Med den kan du spraya allt som kommer in i ditt hem från affären innan du ställer varorna på hyllor och i kylskåpet.