För de mesta utav oss är chanserna att vinna den stora jackpotten på exempelvis OZ Lotto blott en fantasi.

Men i enlighet med somliga spelare är det sätt att accelerera sina chanser att vinna Lotto och med flera små vinster kan det ge oss mer pengar att handla flera spel och förhoppningsvis sätta pilen i centrum samt träffa den stora jackpotten.

Att kunna vinna på lotterier kommer alltid slutligen ned till diskussioner om siffror, slumpen och matematik.

Medans Lotto är ett spel som inte innehar någon egentlig statistik så anser ännu många spelare att det spelar en viktig roll i detta spel.

Det är så flera annorlunda metoder för att öka våra chanser att vinna Lotto, så här innehar jag plockat några.

Experimentera att plocka ett par låga siffror 1-15, 2 medelstora nummer 16-30 och två höga siffror 31-45 för OZ Lotto spelet, detta kan variera för olika andra länder, men i bas och botten skall man avskilja det totala antalet siffror i tre separata kolumner.

Om man surfar en del och tar en titt på tidigare konklusion kommer man att märka att i det långa loppet kommer det att vara en nummerserie spridd över hela antalet möjliga nummer som kommer att visas och mycket sällan är de alla samlats till exempel till 1, 2, 3, 4, 5, 6 för detta är mycket osannolikt att de kommer upp.

Men om man skulle välja nummer 1, 5 i en ansamling och en ansamling med 19, 26, och sista samt tredje gruppen med 38, 43 skulle man äga en bättre chans att vinna eftersom siffrorna är jämnt utspridda på samma sätt som de flesta resultaten är när de dragits i på olika dragningar.

En annan sak att betrakta Lotto när man lirar exempelvis Oz Lotto är intervallen på de totala sex siffrorna man väljer.

Många av resultaten kommer in i intervallet 120-150 i totalpoäng vilket innebära att man bör välja dina sex nummer baserat runt detta så att man igen ökar dina chanser till en vinst.

Om vi tar numren i exemplet oerfaren 1+5+19+26+38+43 så blir det 132 vilket ligger väl i ramen för den teorin.

För att öka dina chanser alternativt odds att vinna Lotto ganska dramatiskt, borde du också se till att försvara med några extranummer, fast det är en be om något om hur mycket pengar man kan och vill investera.

Antagligen du med dina nyvunna kunskaper skulle välja att gå med i eller börja ett syndikat?

Du kan begagna dessa metoder på Powerball, lördag, måndag samt onsdag afton Lotto i Australien, Oz Lotto igen i Australien.

Jag innehar själv ej inhandlat en autopick (Oz lotteries websajt innehar en tjänst man kan använda där systemet slumpmässigt väljer de siffror du ska satsa på) lottotalong i år och sedan jag började följa dessa enkla regler innehar jag innehar vunnit mycket mer än när jag blott köpte autopick. Mer info

Problemet jag hittade när jag nyttjade autopick var att numren mestadels kom tre i ansamling som till exempel 19, 20, 21 vilket är mycket ovanligt i Lotto.