Människor är naturligtvis oroliga för pandemin just nu. Ingen har någon tidigare erfarenhet av viruset och då blir man lätt orolig. Regeringen stakade tidigt ut en egenhändigt komponerad väg gällande coronaviruset. Du måste ändå desinficera dig och de ytor som du använder varje dag.

Desinficera dina händer på rätt sätt för fullgott skydd

Är du också en av dem som förlitar dig på handsprit för att desinficera dina händer? Kanske tror du att det är bra men så är det inte. Handsprit biter inte på alla virustyper.

Många väljer att prova en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Det ersätter inte den dagliga handtvätten. Det finns rutiner för handtvätt, tvätta händerna i minst 20 sekunder.

Med antibakteriell handtvål får du ett mycket gott virusskydd. Tvätta händerna ofta. Har du varit utomhus ska du tvätta händerna. Du ska även tvätta om du inte har några symtom på sjukdom. Tvätta alltid dina händer med tvål när du kommer hem. Då har du ett bra skydd.

Oftast glömmer man ytdesinfektion men det får man inte göra

Runt omkring oss finns bakterier. Handtag är en stor smittokälla för sjukdomar. Bakterier kan ta sig in var som helst och i alla hem.

Du måste vara extra uppmärksam på det nu när vi har pandemiproblem. Du kan behandla varorna som du köpt hem med bakteriedödande kolloidalt silver. Det har en mycket bra effekt. Det är bara att puffa på det som du just har kommit hem med för att döda eventuellt virus.

Se till att skydda dig oberoende av årstid

Grips inte av panik när handspriten tar slut, du behöver den inte ändå. Du kan använda dig av riktigt bra antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion som ger dig gott skydd.

Se alltid till att ha bra bakteriedödande spray hemma. Ha dem hemma jämt. Produkterna som du sprayar på måste tåla sprayen.

sterilisering

Vad är ytdesinfektion?

En bra ytdesinfektion är guld värd i ditt hem. När folk tar på ytor så för man kanske coronaviruset vidare. Om dina händer är rena så minskar du avsevärt risken att föra smittan vidare.